Winnaar Wella TrendVision Awards

Jaarlijks organiseert Wella Professionals een wedstrijd voor kappers om te laten zien wat zij in huis hebben. Het evenement biedt de nieuwe generatie getalenteerde haarstylisten een podium voor creativiteit en talent in de categorieen Color Vision en Creative Vision

Winnaar Trendvision Haar

Hoe Tirza de beste werd van Nederland, zelfs 2x!

In 2015 werd ik (Tirza) geattendeerd op deze wedstrijd. Ik was aanwezig bij de live finale en dacht toen, wow daar zou ik ook wel aan mee willen doen! Maar hoe?

Tot ik in 2016 een mail kreeg waarin werd uitgelegd dat iedere kapper aan deze wedstrijd kan meedoen. Je mag zelfs een foto inzenden met je mobiele telefoon. Ik dacht altijd dat dit mij nooit zou lukken maar besloot toch een gokje te wagen. Het leek mij super leuk om eens een keer een kapsel te maken die ik helemaal zelf had bedacht, net als een schilder met een leeg canvas. Bij de inzending moest een before foto en een after foto gemaakt worden zodat er goed beoordeeld kon worden of je ook daadwerkelijk een grote verandering had gemaakt.

Na 3 weken kreeg ik een telefoontje dat ik door was naar de finale in de Brabanthallen in Den Bosch en won ik uiteindelijk GOUD en de publieksprijs in de categorie Color Vision, waarin je voor 70% beoordeelt wordt op de kleur van het haar en 30% op de rest van de kleding en styling.

Mijn dag kon niet meer stuk!

Kort daarna reisde ik af naar Barcelona om Wella Nederland te vertegenwoordigen bij de Internationale TrendVision Awards waaraan maar liefst 42 landen mee deden, van Puerto Rico tot aan Nieuw-Zeeland. Helaas won ik die keer niets maar dat nam niet weg dat ik onwijs veel inspiratie heb opgedaan om het in 2017 nog een keer te flikken! Sarcastisch kwam ik in de finale en won ik nogmaals GOUD én opnieuw de publieksprijs in de categorie kleur! Onvoorstelbaar.

Ik mocht toen weer Wella Nederlandvertegenwoordigen, dit keer in Londen. Ook nu deden er weer 42 landen mee en ging ik zonder prijzen naar huis maar al met al heb ik in totaal 4 geweldige prijzen in de wacht weten te slepen.

Normaal zou je zeggen driemaal is scheepsrecht maar ik besloot weg te gaan bij mijn toenmalige werkgever en een eigen kapsalon te beginnen.

Zo zie je maar. Wie niet waagt, wie niet wint!